Det första man med glädje konstaterar är att skorna ser bra mycket snyggare ut än vad man kunde ana sig till från den första lökiga här-kommer-en-sko-flygande-i-rymden-promotionbilden som släpptes för ett par veckor sedan. Bortsett från att Boost-materialet i sulan ser ut mer eller mindre exakt som frigolit så har jag inga invändningar, tvärtom så tycker jag att skorna är ganska snygga.

Och vad har Adidas att säga om skorna nu då? Ja, de berättar inte så mycket än så länge. Hårda fakta är väl än så länge att det är en neutral, ganska stabil och dämpad sko. Vikten jag sett listad än så länge är 9,8 ounces vilket motsvara 278 gram. Ingen aning om vilken storlek det gäller men troligen handlar det om en herrsko i storlek US9/EUR42,5, det brukar det alltid vara.

Kan inte undanhålla er några guldkorn ur dagens pressrelease från Adidas. Undrar hur många burkar Red Bull man fick klämma innan de här tidlösa raderna löparskopoesi rann ur pennan:

"Materialet, som är baserat på TPU utgör skons mellansula, som i en avancerad process expanderar och omvandlas till tusentals små energikapslar. Med en unik cellstruktur lagras energi i kapslarna för att sedan släppas loss och ge kraft tillbaka in i varje löpsteg."

Ni fattar, det är lite som kryptonit för Stålmannen, fast tvärtom liksom. Eller den här:

"Energin i Energy Boost avspeglas i designen, som (sic) alltid när det gäller Adidas ligger i absolut framkant. En signifikant gul linje löper längst skons bas och ger intrycket att den komprimerar all energi in i dämpningen. Kombinationen av skons svarta färg och den gula linjen ger ett snabbt och energiskt intryck."

Vi fattar, den är snygg. Men det kunde vi se redan på bilden.

Nog med elakheter. Energy Boost verkar faktiskt vara en riktigt schysst sko. Running Shoes Guru är så klart först ut med en recension som får mig att vilja hoppa i ett par Energy Boost fortare än kvickt för en rejäl runda. Studsar man fram så som de hävdar så kommer jag aldrig vilja springa i något annat.

150$ sägs det att de kommer att gå loss på. Återstår att se vad det innebär i Svenska pengar. Typ 327 000 kronor om man baserar sin gissning på hur det brukar se ut.

Här kan du förresten läsa vår artikel om Adidas tillkännagivande av Boost-teknologin i förrförra veckan.

Och sist men inte minst, här hittar du videoströmmen från avtäckningen tidigare i dag.

Länkar