Jag har bara haft ett ynka par och det var ett par DS Trainer 15, så min nostalgitripp är inte så monumental. Det finns däremot många andra som sprungit i betydligt  fler upplagor av de här skorna och säkert kommer att kunna känna igen sina gamla favoritdojor.

Så här skriver Asics själva om den senaste versionen som nu nått butikerna:

"Denna nya version av den välkända lättviktsskon GEL-DS TRAINER är lättare och och erbjuder en ännu bättre känsla för underlaget.

Den nydesignade Guidance Trusstic teknologin arbetar i samarbete med Guidence Line genom hela yttersulan, tillsammans erbjuder dom ett mer effektivt steg.

Förutom GEL i häl och framfot har denna modell DuoMax Support System i mellansulan för bättre stöd och stabilitet.

Clutch Counter skapar bra stabilitet och passform för hälen. Den svetsade överdelen skapar mindre irritation och skav vilket ger en superb passform.

Yttersulan hos GEL-DS TRAINER 18 är gjord av WetGrip RubberSponge, designad för att ge perfekt grepp även på blöta underlag."

Det låter ju som vanligt...bra. Jag har dessvärre inga recensioner att hänvisa till än så länge (skon kom ut i butik först i januari).

I korthet: man har alltså minskat vikten från förra årets modell med ungefär 30 gram. Häl till tå-droppet ligger kvar på tio millimeter från föregående år. Skon passar i första hand ett neutralt steg, är anpassad för en normalproportionerad fot och är true to size.

Skorna kostar 1 600 hos the usual suspects (löplabbet, Runners' Store m fl) men verkar gå att hitta på nätet för en dryg tusing. Och håller den senaste upplagan samma kvalitet som mina gamla version 15 så vill jag hävda att skorna är värda de pengarna.

Länkar