En mindre välrenommerad aktör hade nog inte fått oss att skriva särskilt många rader om en sån här grej. Men nu är det löpningsgiganten Asics som står bakom och jag tror inte riktigt att de har råd att schabbla med kvaliteten på det här upplägget. Ska det vara i paritet med deras övriga utbud så har vi som kunder rätten att ställa mycket höga krav och de har mycket att leva upp till.
Den nya butiken är på 700m2 och är Nordens första Asics-butik. I pressmaterialet bröstar man upp sig ordentligt när man berättar om alla tekniskt avancerade tjänster och professionella råd man kommer att kunna erbjuda vid sidan av sina skor och andra prylar. Bland annat:

ASICS Foot ID. Ett system där man gör en 3D-scanning av löparens fot. Kunden får springa på ett löpband och med hjälp av speciella testskor, ett "unikt dataprogram" (hej 80-talslingo)  och kameror analyseras löpsteg och rörelsemönster. Slutresultatet blir ett personligt Foot ID som visar vilken av Asics skor som passar kunden bäst.

ASICS Running Lab. En analys som baseras på mätningar av styrka, smidighet och uthållighet, bland annat i form av ett så kallat tröskeltest. Utifrån analysen erbjuds skräddarsydda råd om hur kunden kan lägga upp din träning för att utvecklas som löpare. Asics Running Lab öppnar först i mitten av januari.

ASICS Running Clinics. Asics kommer att erbjuda löpargrupper för löpare på olika nivåer. De hålls av professionella och mycket erfarna tränare och turerna kommer att gå runt om i Stockholm med start från butiken på Hamngatan (Tips till Asics: i nästa pressmeddelande om intressanta saker som händer i er flaggskeppsbutik så bör ni nog ha med även vilket nummer på gatan som butiken ligger på. Tips till alla er andra: det är Hamngatan nummer 15). En kostnadsfri Asics Running Clinic kommer att hållas på tisdagar klockan 17.30 med start i januari.

ASICS Running Club. Man öppnar också en "klubb" som ger medlemmarna tillgång till fräscha omklädningsrum, duschar, skåp och lån av handduk.

Vad slantar man då tänker vän av ordning. Here goes:

ASICS Foot ID, statisk och dynamisk mätning går loss på 200 kronor (men är så klart gratis vid köp av skor, ungefär som ett syntest hos optikern alltså. Åh, givmildheten!)

ASICS Running Lab. Vad man kallar "komplett analys" kostar 2 000 kronor, men det framgår inte av pressmaterialet exakt vad man får för pengarna. Uppföljande anaerobiskt tröskeltest får du för 800 kronor.

ASICS Running Club kan man tydligen använda på flera olika sätt vilket ju är sympatiskt. Följande varianter listas: engångskort för 50 kronor, klippkort 10 gånger för 400 kronor och årskort för 1950 kronor.

Säga vad man vill men jag tycker att en del grejer låter riktigt bra. Jag gillar inte minst löparklubben som jag tycker är en superskön lösning för folk som vill springa till jobbet eller ta en löprunda under lunchen. Labbet låter också intressant, om än kanske lite i dyraste laget. Jag skulle hur som helst gärna testa själv. Även gratis löpar-clinic får stor tumme upp från mig.

Länkar