Asics GEL-LYTE 33 II är precis som sin föregångare en lätt och smidig sko designad för de snabbare träningspassen för drivna löpare som vill köra naturlig löpning.

I första hand är det sulan som skiljer GEL-LYTE 33 II mot andra skor. Asics kallar konceptet FluidAxis. I korthet handlar det om djupa spår genom skons mellan- och yttersula. Inget nytt så långt, men med FluidAxis-systemet så går spåren diagonalt över skons sula (se bilden) snarare än tvärs över skon från sida till sida som på liknande modeller från andra tillverkare. Finessen med detta ska vara att skon underlättar en mer naturlig rörelse för hälleden (subtalar-leden).

Sammanfattningsvis ska skon enligt Asics ge en "natural ride" och det låter ju bra. Vad det innebär i praktiken kommer en av våra lyckliga facebook-följare snart veta mer om. För lite mer kött på benen kan ni kolla in videon från Asics och recensionen hos Running Shoes Guru.

Kalla fakta:

• Häl till tå drop 6 mm

• Vikt: 240 gram i storlek US9 (42,5) för killar

• Vikt: 200 gram i storlek  US7 (38) för tjejer

• Lämpad för ett naturligt steg, normalbred läst och normalt till högt fotvalv

Håll till godo med recensionen från Running Shoes Gruru så för vi se om vi får tillfälle att återkomma med en egen recension av skorna längre fram.

Länkar