Jag ska direkt medge att jag på en punkt hade helt fel. Tyngden av FitSip runt handleden är inte på något sätt besvärande. Jag skulle lätt kunna bära det även på längre löprundor. Om det bara var tyngden det hängde på.

Men det är det inte. När det gäller värmen så hade jag dessvärre helt rätt. Ett tjugo centimeter neoprenklätt och vattenisolerat armband runt underarmen blir varmt och svettigt. Jag har visserligen bara testat armbandet på en kortare runda i lite högre temperatur men det var fullt tillräckligt för att jag skulle tycka att det blev det snabbt väl varmt och svettigt. På en längre runda skulle jag inte välja FitSip framför ett vätskebälte med ett par flaskor, även om det nu inte skulle vara särskilt varmt ute.

FitSip rymmer 200ml och jag måste säga att det självstängande munstycket faktiskt funkar riktigt bra. Det som är besvärligt är i stället att man måste vinkla armen på ett ganska avigt sätt för att få i sig något när man kommit under hälften av vätskemängden i armbandet.
Jag säger helt okej för kortare löpturer men ändå tveksamt om jag skulle hosta upp 300 kronor för det om jag inte råkade ha någon särskilt elakartad aversion mot vanliga vätskebälten. Då har jag i och för sig inte vägt i möjligheten att använda FitSip för det som en hel del av deras kunder tydligen gör, nämligen att smuggla in sprit på rockfestivaler.

Länkar