Garmin har insett att pulsmätning är här för att stanna. För att möta behovet och förenkla för utövarna har de teamat upp med Mio som länge legat i framkant när det kommer till handledsbaserad pulsmätning. Givetvis är pressmaterialet full med beröm från parterna som vi inte ska trötta ut er med här. Avslutningsvis utropar de Forerunner 225 till "en seger för idrottare på alla nivåer". Inte illa.

Hur det än är med det så blir vi allt lite sugna på att testa klockan när den släpps i juni. För de tekniska specifikationerna lämnar inte mycket att önska och vem vill inte slippa trassla med bröstbandet?

Pulsmätningen
Forerunner 225 mäter pulsen på handleden med hjälp av en inbyggd optisk sensor som lyser igenom din hud och mäter mängden ljus som kommer tillbaka. När blodet pumpar genom handleden känner sensorn av förändringarna i ljusstyrkan. En avancerad filtreringsprocess, som inte beskrivs mer i detalj, används för att fastställa en tillförlitlig och korrekt hjärtfrekvens. En tätning på baksidan av klockan stänger dessutom ute omgivande ljus för en mer korrekt pulsmätning. Ganska high tech helt enkelt.

Enkelt med färg
Forerunner 225 visar en färgglad graf med din puls och pulszon så att det ska vara enkelt kan följa träningsprogram med bestämda tider eller sträckor inom en specifik zon. Det grå, blå, gröna, orange och röda området på skalan visar dig om du är i uppvärmningen, lätt, konditionsträning, tröskelträning eller max pulszon. Zonerna är förinställda baserat på din åldersbaserade maxpuls men kan också anpassas direkt på klockan eller i Garmin Connect.

Aktiv och uppkopplad
Klockan är även en aktivitetsmätare som uppmuntrar dig att hålla dig aktiv under hela dagen. Den räknar steg, kalorier och distans och en rörelsestapel med vibrationslarm påminner dig om att det är dags att röra på sig då du varit stillasittande för länge. Den mäter även din sömnkvalitet då du sover.

Den är vattentät ner till 50 meter och har en batteritid på upp till fyra veckor i klockläge med aktivitetsspårning och upp till tio timmar med GPS och pulsmätare påslagen. Inomhus används den inbyggda accelerometern så att du får exakt avstånd och tempo utan att behöva ansluta en separat footpod.

Garmin Connect
Du kan skapa anpassade träningspass eller ladda ner kostnadsfria träningsplaner på Garmin Connect, skicka över dem till din klocka och få en coach-liknande guidning.

På Garmin Connect i din dator eller i din smarta telefon kan du även spara, planera och dela aktiviteter på sociala medier och använda LiveTracking för att låta vänner och familj följa dig i realtid.

När och hur mycket?
Forerunner 225 beräknas finnas tillgänglig i juni 2015 till ett rekommenderat cirkapris på 2 999 kronor