Puls vid handleden

Att mäta pulsen vid handleden är väldigt efterfrågat hos många, vad det verkar. Garmin tar fasta på det genom att de utvecklat en egen mätare med sin Elevate™-teknik, samt släppt nya klockor med denna funktion. Och 735 är inget undantag, men den kommer även säljas i olika paket med olika val vad gäller pulsmätning, t ex HRM Tri, Run eller Swim. De olika pulsbanden har olika funktioner, som exempelvis löpdynamik och en uppskattning av maximalt syreupptag, mjölksyratröskel samt förmågan att förutsäga tävlingstider. Utöver det kommer den ge dig råd vad gäller återhämtning, för att försöka optimera din träning.

 

Strava Live Suffer Score

Något som klockan är först ut med är integrationen av Strava Live Suffer Score, som beräknar din ansträngning och rankar den, så att du kan tävla mot vänner och ovänner. Det ingår dessutom 60 dagar med Strava Premium utan kostnad, för att man ska kunna testa på detta. 

 

Fylld med funktioner

Det mesta är inbyggt i klockan, som till exempel smartaviseringar, automatiska överföringar till Garmin Connect3 och live track. Utöver det fungerar den som en aktivitetsmätare över hela dygnet och mäter samt analyserar dina steg, kalorier och sömn. Den är även kompatibel med deras Varia™ produkter för cykling. Funktionen Digital Insights ger skräddarsydda tips utifrån din statistik och dina vanor, som uppmaningar att röra på dig och hälsotips. Den kan även kopplas ihop med Garmins wattmätare Vector™ och deras actionkamera Virb®.

 

Lätt och smidig

Klockan ser smidig ut med sina 45 x 45 x 11,7 mm, där skärmens storlek ligger på 31,1 mm i diameter. Den väger in på lätta 44 gram och har såklart en färgskärm som även är en pekskärm med en upplösning på 215 x 180 pixlar. Batteriets livlängd är starkt beroende av vilka funktioner man använder sig av, men enligt hemsidan är det (ordagrant) upp till 24 timmar i UltraTrac-läge utan optisk pulsmätning; upp till 14 timmar i aktivitetsläge med GPS och optisk pulsmätning; upp till 11 dagar i klockläge, inklusive aktivitetsmätning, smartaviseringar och optisk pulsmätning.

 

För många funktioner.

Åtminstone för många funktioner för mig att ta upp i en kort presentation här. Det finns massor med information på Garmins hemsida så jag rekommenderar den intresserad att surfa in där. Förhoppningsvis finns svaren på alla funderingar där. 

 

 

Länkar