Massor av möjligheter
Via Garmins nya Connect IQ Store kan du ladda ner appar för att ge klockan just de funktioner och utseende du önskar. Den kan även styra din musikspelare, hitta din telefon om du råkat förlägga den, eller varför inte låta familj eller vänner följa dig i realtid via Live Track? Och om du redan är frälst på Garmin och använder deras actionkamera Virb, fungerar klockan som en fjärrkontroll. Självklart kan den kopplas till din telefon (via Bluetooth) för att få information om vem som ringer, sms med mera. 

 

Håll koll på farten, även inomhus 
Tack vare sin GPS kan du hålla koll på hur snabbt du rör dig utomhus, men om du är som jag och föredrar att smita in i gymmet under de kallare dagarna kan du hålla koll på samma parametrar även på löpbandet via den inbyggda accelerometern. Andra funktioner som man känner igen från deras tidigare GPS-klockor är t ex att man kan ställa in vibrationsalarm för pulszoner, hastighet eller intervaller. 

 

Inte bara för löpare
Golfspelare kan para klockan med sin telefon och ladda ner kartor till mer än 38000 golfbanor. Med hjälp av den medföljande golfappen och GPS får du information om t ex avstånd till green, eller hur långt du har slagit. Trivs du bättre i vattnet kommer du ha glädje av simappen, som bland annat håller koll på hur långt du simmat, antal simtag, din effektivitet och din fart med mera. 

 

Aktivitetsmätare
Även om du inte utövar någon specifik sport så håller klockan koll på dig och håller koll på hur många steg du tar på en dag och uppskattar kaloriförbrukningen. Men den gör även det omvända, dvs säger till om du suttit still för länge. När du sover fortsätter Vivoactive att jobba och övervakar din sömn.

 

Tekniska detaljer
Den är ganska liten med sina 43.8 x 38.5 x 8.0 mm och väger in på totalt 38 gram. Om man använder klockan utan GPS ska batteriet fixa upp mot 3 veckor, men med GPS påslagen dyker det kraftigt mot ca 10 timmar. Skärmen är en touch screen på 28.6 x 20.7 mm och har en upplösning på 205 x 148 pixlar, den ska även vara läsbar i direkt solljus. Klockan stöder puls och pulszoner när den kopplas till ett ANT+ pulsband. 

Priset ligger på 2399:- i grundutförande, men den går att köpa i ett paket med ett pulsband och kostar då 2899:-. 

Länkar