Många mil i sköna skor. Den nya trialskon som La Sportiva presenterar är snygg och ovanligt skön. Skon sitter tajt utan att klämma eller irritera och är lätt och skön att springa i på långa och tuffa löp-pass. Skons snörning är innovativ och bidrar till bra passform. Smart design och materialval gör skon slitstark och komfortabel.

Bredare sula ger stabil och säker fotisättning. La Sportiva Bushido har en något bredare sula jämfört med andra trailskor. Det betyder att skons stabilitet ökar och löpningen upplevs säkrare också på ojämnt- och varierande underlag. Sulan är designad enligt La Sportivas senast teknik och ger ett perfekt grepp vid olika underlag och löpning i både plan och kuperad miljö. Frixion XT ger sulan hög hållbarhet.

Följsam i löpsteget. La Sportiva Bushido är ett perfekt val för trailrunning på tuffa skogsstigar och ojämna grusvägar. Skon är följsam i löpsteget med bra grepp och hög friktion. Vikten är bara 280 gram och även efter en löptur i hällande regn är vikten i stort sett densamma eftersom materialet absorberar ytterst lite vatten. Den nya trailskon är en lågprofilsko med en drop på 6 mm. Härlig löpkänsla och hög stabilitet.

C2 Vertical Safety är distributör i Sverige av La Sportiva.

Spec La Sportiva Bushido:

  • Teknisk lågprofilsko för trialrunning på fjället, grusvägar stigar och leder.
  • Vikt 280 gram (storlek 42,5)
  • Storlek Dam- och herrmodell, storlek 36-47,5, inklusive halvstorlekar
  • Sula Dual mix FriXion XT med La Spotivas patenterade  Impact Brake System för snabb och kraftfullare inbromsning och nabbar för att fästa AT Grip Spikes. Mellansula komprimerad Eva + Rock-Guard.
  • Ovandel Andningsbar Air Mesh och Micro Fibre. Foder: Mesh.

La Sportiva Bushido finns i butik mars 2014. Rekommenderat cirkapris 1 395 kronor.