Sanningen är att RumbelRoller inte bara har fått ett namn värdigt ett av den mörka sidans dödsbringande stridsfordon i Star Wars, den ser ganska skräckinjagande ut också. Och är det något man kan läsa sig till i den uppsjö av recensioner som finns runt om på nätet så är det att den här rullen inte är något för den som vill ha en mild behandling. Tvärtom.

Till skillnad från vanliga släta foam rollers och lätt mönstrade The Grid, så är RumbleRoller täckt med en massa gummipiggar som ska ge musklerna en "djupare" behandling. Ett av de starkare säljargumenten är att de där piggarna är tillräckligt hårda för att behandla muskler på djupet men viker undan mot ben, vilket ska göra den bättre än en hård roller med en jämnare yta. Different strokes for different folks antar jag. Det är väl lite skillnad både hur hårdhänt behandling folk behöver och vilken smärta man står ut med. Och det kan bli riktigt smärtsamt, framför allt i början av en behandling det kan göra väääääldigt ont.

Finns i två storlekar. 30 och 77,5 cm långa. Den mindre med en diameter på 12,5 cm och den större 15 cm. Finns också i två hårdhetsgrader där den svarta är den hårdare och avsedd för riktigt djupgående behandling.

Säljs i Sverige av Naprapatlabbet som tar 500 kronor för den mindre och 800 för den större. Fraktkostnad på 100 respektive 150 kronor tillkommer om ni köper över nätet.

På rumbleroller.com kan ni läsa er trötta om precis hur fantastisk rullen är och hur foam rollers är vägen till ett fulländat träningsliv. Kolla där och kosta även på er att googla efter lite recensioner om ni vill bli helt sålda.

Här hittar ni vår artikel om The Grid från Trigger Point.

Länkar