Med tanke på att Lisa Nordéns motto är “Pain is weakness leaving the body” så är det kanske inte så konstigt att hon fastnat för just Triathlon. Och kan klämma en mil på 33:42. I en OS-final. Efter 1,5 kilometers simning. Och dryga fyra mil på cykel.

Lisa Nordén är inte bara Sveriges och en av världens bästa triathleter. Hon är faktiskt en av Sveriges bästa kvinnliga långdistanslöpare. Så sent som 2010 knep hon en andraplats i Tjejmilen då hon blev slagen endast av Isabellah Andersson, vilken man ju knappast ska behöva skämmas för.

Lisa Nordén är som bekant sponsrad av Asics. Hennes tävlingsskor är så klart specialtillverkade för henne med lite olika storlek på höger och vänster sko, men är baserade på Asics modell Tarther Diva. Som om inte det vore nog har hon dessutom fått sitt namn på skorna på värsta Air Jordan-manér. Det röda paret med gulddetaljer på bilden använde Lisa för övrigt när hon knep sitt OS-silver i somras.

Tarther Diva är en lätt modell (strax över 200 gram) med begränsat stöd och dämpning. Dessvärre hittar jag inte så mycket mer information eftersom det verkar vara en modell som främst är riktad mot den japanska marknaden och mina japanskakunskaper råkar vara lite begränsade. Det går i och för sig att hitta ett antal olika varianter av Tarther Diva på olika sajter runt om i världen men det är lite oklart exakt vilken version det är Lisa springer i. Jag ska mejla henne och fråga. I väntan på hennes svar får ni kolla in skorna på till exempel Amazon.

Uppdatering: här hittar ni uppdaterad information om Lisas tävlingsskor.

Länkar