Trendigt
Mio hoppar på trenden och släpper ett aktivitetsarmband, frågan är om det blir ytterligare ett i mängden eller om dom kan slå sig in på marknaden?

Pulsmätning via handleden
Den funktion som sticker ut mest är kanske den man förväntar sig av Mio, nämligen att armbandet har en inbyggt puslsmätare, som läser av pulsen via handleden. De flesta andra aktivitetsarmband tar antingen ingen hänsyn till pulsen, eller kräver att man använder ett separat pulsband. Undantaget är Adidas, som använder just Mios teknik i sitt armband.

Många funktioner
Förutom pulsmätningen återfinner vi en hel del andra roliga funktioner, som exempelvis avverkad distans, antal steg, kaloriförbrukning och dessutom mäter den din utveckling och håller koll på din ansterängningsgrad och återhämtning. 

Trådlös överföring
Armbandet använder sig av både ANT+ och Bluetooth Smart för att trådlöst skicka data till din mobil, cykeldator eller GPS-klocka. Övriga funktioner uppvisar en vanlig klocka, LED-ljus som visar pulszon under aktivitet som man kan anpassa med vibrationer och ljusvarningar. Den laddas via USB och batteriet ska räcka 6-7 dagar om pulsmätningen används en timme om dagen. Slutligen är den vattentät upp till 30 meter.

Analysera data i app
Mio har en egen app där du trådlöst laddar upp sparade aktiviteter för analys. Armbandet ska klara av att lagra vardagsdata i två veckor utan att kopplas upp och 30 timmar träningsdata. Försäljningen har precis startat i USA med ett pris på 149 dollar. 

 

 

Länkar