Med hjälp av din telefon

Systemet består av två poddar som gör avancerade mätningar i realtid, dessa mätningar beräknas sedan genom att utnyttja kraften i din smartphone. Genom detta får löparen kontinuerlig information, via hörlurar, under ett pågående pass. En coach som följer med dig hela tiden med andra ord. Den ena podden fästs på en sko, medan den andra sitter runt bröstet likt ett pulsband.

 

Mäter massor

Systemet mäter en hel del, så mycket att jag gjorde det bekvämt för mig och körde en copy+paste här.

Watt measurement: Energy used to propel your body forward
Brake Effect: Loss of forward motion
Landing Position: Currently 9 zones
Running Efficiency: How efficient does the runner run
Steps per Minute: How many steps within one minute
Ground Contact Time: Number of m/s the foot is on the ground
Stride Length: Used to measure the optimal stride
Body Bounce: How many cm the runner bounces upward
Body Degree: How much the runner’s torso is leaning forward
Pronation values: The foot’s movement from landing to takeoff


Efter träningspasset

Även efter ditt träningspass ska du kunna analysera hur allt gått genom att se sammanfattningar av alla data och en renderad 3D-animation av dig själv. Dessutom ska du få tips på saker du kan göra för att förbättra din teknik och löpning.

 

Tillgänglighet och pris

Än så länge tycker jag att informationen är lite knapphändig, har sökt och hittat underlaget till via flera olika källor. Men systemet säljs bland annat via Löplabbet och där ligger priset på 2450:-, men i dagsläget går den bara att köpa online eller i deras butik på Kungsgatan.

SHFTs hemsida är fortfarande i någon sorts uppstartsfas, där informationen ser ut att endast försöka skapa nyfikenhet, men via deras Facebooksida kan man läsa sig till att lanseringen och mer information inte ligger långt borta alls.

Länkar