Om du tränar utomhus så har du säkerligen redan hört om merinoullens fina egenskaper. Skulle du mot alla odds inte ha gjort det, så tänk sköna plagg som värmer även när de är fuktiga (svett eller regn kvittar), som alltid luktar gott och som oftast är grymt sköna mot huden. Med andra ord träningsplagg som gör löpturerna ännu trevligare så här års.

Norska Aclima har ett gediget förflutet inom textilindustrin och serien Woolnet är ett resultat av lika delar erfarenhet som självklar problemlösning. Att merinoull är bra var nämligen inte gott nog. Här har man också valt att göra plaggen tjocka, men samtidigt lätta och luftiga. Knepet är så enkelt att det är löjligt, Aclima gjorde plaggen av ett nät tillverkat av merinoull. Addera några procent syntet för hållbarhet och passform, och vips har du träningsplagget som varje vinterlöpare borde ha i garderoben. Åtminstone om man ska tro på teorin.

Glädjande nog stämmer teori och verklighet i detta fall. Plaggen har funnits på marknaden ett tag nu och jag har i min ägo två tröjor som turats om att värma mig på de senaste årens höst- och vinterpass. De ger massor av värme tack vare sin tjocklek, men blir inte för varma då deras ventilationsförmåga är minst sagt god… En tunn vindjacka utanpå så är du redo att njuta av vinterlöpningen, oavsett vad moder natur hittar på eller hur intensiteten varierar under rundan.

Ps. Woolnet har som sagt funnits på marknaden ett tag så se inte detta som ett nyhetstips, utan mer som ett litet råd om du tycker det är svårt att matcha klädseln med vädret under vinterlöpningen.

Länkar