Blått för killarna och rosa för tjejerna, så klart. Nike, ni om några skulle väl kunna överraska oss, men icke. Nog gnällt om det.

Nike Flyknit Lunar1+ kombinerar Nikes två innovationer, Flyknit och Lunarlon. Flyknit är förstås Nikes system för att skapa skoöverdelar vävda i ett stycke utan sömmar som lanserades med pompa och ståt i februari förra året. Det ska göra att skorna andas bättre, minska vikten ochdessutom minimera risken för skavande. Nike utlovar samtidigt grym passform, komfort och stabilitet. Tillverkningsprocessen sägs minska avdelen spillmaterial med 80 procent, vilket låter bra, samtidgt som det får en att undra exakt hur mycket spillmaterial det blir i vanliga fall. Hur mycket blir det Nike?

Lunarlon i sulan ger rejäl dämpning med bra stöd och respons i frånskjutet (enligt videon inspirerat av astornauter som studsar runt på månen, vilket ju får sägas låta vetenskaplig, eller?). Skon är lämpad för löpare med ett neutralt steg. Än så länge är det mest den här typen av säljsnack som publicerats om skon. Mer specifikaitoner kommer säkerligen under den närmaste tiden och recensioner lär dyka upp snart för det är många löparskogalningar runt om på nätet som har gått och väntat på Flyknit Lunar1+.

Oavsett hur bra de funkar att springa i så måste jag säga att skorna är snygga. Skönt att se att precis allt inte måste ha samma förutsägbara färgställning och formspråk i löparvärlden.

Bonus: notera gärna hur Nike försökt planka lite av Apples patenterade Jonathan Ive-känsla i promotionvideon. Nice try Nike säger jag, men det funkar inte riktigt lika bra när man hårdsäljer löpardojor på det där sättet.

Skon kommer att kosta 150$ i USA enligt Nike. En vild gissning innebär därmed ett pris strax under 1 500 kronor i butik i Sverige. Redan nu kan du hitta dojorna hos RunningShoes.com för saftiga 175,49€. Där kan man också läsa sig till att herrskorna väger 226 gram i en brittish storlek 10.

Länkar