Vilka är ni två egentligen?

- Vi är Lars Erlandsson och Niclas Sannerheim, två kompisar i mitten av 30-årsåldern som bor i Stockholms södra närförort. Vi träffades i vilorummet på BB för ett par år sen.

Är löpningen ett gammalt intresse eller är ni nyfrälsta?

- Lars började springa när vågen visade 115 kg i juni 2011. Och Niclas har alltid sprungit, mer eller mindre seriöst. Vi är inga elitidrottare utan ganska bra representanter för ”den nya löparvågen” precis som många av våra lyssnare.

Hur kom det sig att ni gör Löparpodden och gör det tillsammans?

- Vi vill peppa människor att börja springa! Och så gör vi Löparpodden för att det är roligt. På köpet lär vi känna varandra och andra som pysslar med löpning i Sverige.

Vilka andra löparpoddar tycker ni är bäst på marknaden?

- Det får du veta om du lyssnar på säsongspremiäravsnittet på söndag.

Ok, men vad får man höra hos er som man inte får hos andra?

- Vi lyfter fram nya röster och personer. Den nya löparvågen är stor och rymmer många spännande personligheter och historier som är värda att nå ut. Det var exempelvis kul att läsa Erik Hörstadius krönikor i Runner’s World, där det alltid var nåt som skevade och som gjorde att han aldrig kom igång med att springa. Nu skriver han inte längre i Runner’s World av någon anledning. Det är synd. Erik behöver lite kärlek och pepp. Vi kanske ska ringa upp honom?

Ni har ju en väldig bredd i era ämnesval, ni är inte rädda att komma för långt bort från själva löpningen?

- Vi gör ett program om löpning och livet med allt vad det innebär. Och vi siktar på en mix mellan intervjuer och spaning. Sen har vi en stor redaktion i form av våra lyssnare som mailar, facebookar och Twittrar med uppslag från de mest oväntade håll. Så nej, det är vi inte oroliga för.

I premiärprogrammet kommer Lars och Niclas inte bara att gå igenom sina favoritlöparpoddar. Det blir också ett reportage om ultralöparornitologen (inte den mest självklara kombinationen kanske) Niklas Holmström. Missa inte ett ofta kul, intressant och charmigt program. Det nya avsnittet läggs ut på söndag så snart det är färdigklippt.

Här hittardu ett litet smakprov ur säsongens premiärprogram.

Du som vill lyssna på Löparpodden hittar programmet på LibsynProgrammet är också tillgängligt via iTunes, men där det kan ta några timmar efter publicering innan det dyker upp.

Länkar