De nya "vanliga versionerna av Asics Nimbus 15 och Cumulus 15 släpps i USA i april. Släppdatum i Sverige har jag inte ännu. Det samma gäller dessvärre även "Lite-Show"-versionerna som ska släppas i USA i augusti.

Vad det handlar om är hur som helst att Asics nu har gått vidare med sitt "Lite-Show"-koncept som de förra hösten lanserade i sina kläder (se pedagogisk video) till att nu även inkludera det i de nya versionerna av Nimbus och Cumulus. "Lite-Show" innebär helt enkelt att man använder mer reflekterande material i prylarna. I fallet med skorna gäller det åtskilliga delar av ovandelen men också GEL-delarna i sulan. För att ytterligare bättra på synligheten så har skorna fått klatschiga färger. Killarnas kallas "Flash Yellow" och tjejernas "Hot Coral". Fritt översatt blir det sistnämnda ungefär flickrumsrosa på svenska.

Hur som helst, grymt bra med mer synlighet i skorna. Inte minst inför kommande vintersäsong. Och både skorna var ju bra och uppskattade av många löpare redan sedan tidigare. Nu får de som är sugna på ett nytt par hoppas att "Lite-Show"-versionerna dyker upp även i Sverige där de behövs som bäst. Inte minst för att dessa är väldigt mycket snyggare än de kommande vanliga versionerna av både Nimbus och Cumulus.

Asics listar priserna 155$ för Nimbus 15 och 125$ för Cumulus 15. Jag skulle tro att det kommer att motsvara ungefär dagens 1 900 respektive 1 500 kronor när de eventuellt dyker upp i svenska butiker.