Nike lanserade den första skon med deras vävteknik Flyknit tidigt 2012. Och skulle det vara så att du sitter med ett par Lunar Flyknit Trainer HTM i garderoben hemma ska du nog fundera både en och två gånger innan du tar med dem till gymmet. De finns nämligen bara i 100 expemplar och det finns många Nike-fans därute som är beredda att betala en ganska rejäl slant för ett sådant par.

Nu är det dock dags för den tredje versionen av Nike Flyknit Lunar 3 och denna gång består förbättringarna av:

  1. En utvecklad ovansida med tätare stygn i hälen för bättre support och lösare stygn vid tån, för mer elasticitet.
  2. Lunarlon-sula samt en kraftig yttersula i gummi, som svarar mot underlaget och är mjuk mot foten.

För att skapa yttersulan har Nike granskat kartor över hur människor belastar sina fötter, och på så sätt kunnat designa sulan efter fotens rörelse. Rob Williams som är (håll i er nu) Senior Design Director of Running Footwear uttrycker det så här:
- The Flyknit Lunar 3 combines what runners love about the Flyknit Lunar shoe with evolutions of two of our best innovations and technologies together.

Herrvarianten av Nike Flyknit Lunar 3 finns redan nu tillgänglig i en exklusiv färgsättning på Nike.com. Hela 12 olika färgsättningar finns att tillgå. Damer får dock vänta till den 5 mars innan det är dags att klicka hem vårens nya löparskor.