I vanlig fall när jag springer upp till en dryg mil brukar jag klara mig ganska bra utan vätska. När det blir längre rundor vill jag ofta fylla på med lite vatten med jämna mellanrum under vägen. Gärna redan tidigare under rundan för att kunna orka med längre fram. För det har jag sedan några år tillbaka ett vätskebälte från Perfekta. Det är verkligen inte märkvärdigt på något sätt. Snarare en väldigt enkel, för att inte säga low tech, produkt. Men det gör jobbet. I alla fall för mig som inte har överdrivet höga krav.

Perfekta har en handfull olika modeller. Jag kör med deras ”Modell B” med fem flaskor som rymmer sammanlagt 0,8 liter. Jag tycker att det räcker gott för en lite längre (med mina mått mätt) runda på två mil eller så. När jag undantagsvis tar med mig bältet på kortare rundor än så brukar jag lämna två eller tre av flaskorna hemma. Jag behöver inte mer än så och bältet blir dessutom både lättare och bekvämare. Ett fullt bälte med 0,8 liter runt midjan tycker jag nämligen blir i tyngsta laget och lite obekvämt innan man tömt de första flaskorna. ”Modell B” har dessutom en ficka i fuktavstötande neopren med blixtlås längst fram vilket är rätt praktiskt.

Perfektas bälten finns i fyra olika storlekar, S-XL. Man kan köpa extra fickor att hänga på visa bälten, extra flaskor om man lyckas slarva bort dem och till och med en flaskborste. På deras sajt hittar du mer information om deras olika bälten, allt pyntat med produktbilder som ser ut som förrymda övningsexempel från Medborgarskolans nybörjarkurs i Photoshop.

Modell B hittar du bland annat hos Löplabbet och Runners' Store för 300 respektive 280 kronor.

Sammantaget ger jag mitt bälte från Perfekta tummen upp. Inte fantastiskt, men det duger för mina behov. Det finns säkert en massa andra produkter som är minst lika bra, inte minst för dem med mer specifika behov. Jag tar gärna emot tips om bälten ni vill rekommendera.

Länkar