Du mäter pulsen genom att sätta på dig en rem över bröstet. Sensorerna sitter på själva bandet och "knappen" i mitten innehåller batteri och själva sändaren. Eftersom den använder sig av bluetooth 4.0 för att prata med telefonen är det inga krångliga parkopplingar, dongles och sånt som behöver fixas. Det är bara att starta träningsappen och sedan är man igång. I alla fall i den bästa av världar, men så var det faktiskt för mig.

Använder man Wahoo Fitness egen app finns det många olika träninsgtyper att välja mellan. Inställningsmöjligheterna är många och man kan själv anpassa vilken information skärmen ska visa under träningspasset. Efteråt kan du skicka datan till t ex ditt Runkeeper-konto. 

Jag har använt pulsmätaren vid så väl löpning, spinning som vanlig gymträning och den har alltid levererat. Andra mätare jag har testat har ofta tappat kontakten med t ex klockan eller helt enkelt slutat visa någon puls, men det har inte hänt med Wahoo Blue HR Heart Rate Strap än så länge. Som den sifferkille jag är saknar jag dock lite mer statistik från själva pulsmätningen. Bara en sån grej att den inte lagrar vilka pulszoner du har tränat inom är ju helt galet.

Det enda svenska priset jag kan hitta är från Apple Store och där kostar pulsmätaren 719 kr.

Mätaren funkar enbart med iOS-produkter såsom iPhone 4S, iPhone 5, iPod Nano (7th generation), NEW iPad (3rd and 4th generations), och iPad Mini. Den funkar dock inte med iPhone 3, 3S eller 4.

Wahoo verkar komma från cykelvärlden (Ping Kent Clarström?) och har mängder med olika gadgets för cykelträning som inte bara mäter puls utan även kadens. Kan vara värt att kolla in.

Någon som har andra tips på pulsmätare så säg gärna till!
 

Länkar