Lätt som en plätt

Frågan som alla ställer sig är såklart, hur mycket väger dom då? Svaret är försvinnande lite, med en angiven vikt på blott 88 gram. Dessvärre har jag inte hittat några uppgifter om vilken storlek det gäller. Men för dammodellen är vikten angiven till 82 gram, så vi snabbt konstatera att Endorphin Racer kvalar in bland de absolut lättaste löparskorna som finns. 

 

Bansko anpassad för asfalt

Inspirationen kommer som sagt från de spikskor som Saucony redan tillverkar, där man tagit alla dessa drag men gjort en sula som är anpassad för andra underlag än löparbanor. Sulan mäter in på 11 mm och har ett drop på 0 mm. Zero dropp är något som inte passar alla, men det här är tänkt som en ultralätt tävlingssko som bara ska användas på tävling och de riktigt snabba träningspassen. 

 

Material med häftiga benämningar

Ovandelen av skon är i ett väldigt tungt och lätt open mesh material, för att de ska andas optimalt. Det finns dessutom någon så tjusigt som Flexifilm overlays, vilket ska göra att skon smiter åt kring foten på exakt rätt sätt. Sulan i sin tur är en så kallad XT-lite outsole som ska ge utmärkt grepp, samtidigt som den innehåller hål för eventuellt dränage av vatten. Mellansulan är inte sämre den med SSL EVA material, som ska ge lite dämpning trots att jag gissar att det knappast är vad som prioriteras i den här typen av sko. 

 

Svenska priser saknas

Då skon är helt ny och precis börjat säljas, har jag inte kunnat hitta några svenska priser. Men till exempel återfinns de på lite större engelska webshopar för ca 90 pund, med lite tur går de snart att testa i butik även här, då undertecknad är väldigt nyfiken på att få testa ett par. Skon kommer i två färger och som synes på bilderna är det inget för den som vill ha diskreta skor. 

Länkar