Adidas gör med sin racingmodell Adios vad de lovat att på sikt göra med i princio alla sina löparskor, nämligen slänga ut allt adiPrene i mellansulorna för att ersätta det med sitt nya space age-material, Boost. Det här ska så klart ge både bättre dämpning och energiåtergivning från skon, vilket tål att lita på efter alla entusiastiska recensioner av första skon som förärades det nya materialet, Energy Boost, som lanserades i mitten av februari.

Som om inte det vore nog har man slängt in en sömlös ovandelen som både ska andas bättre och, precis som de andra Boost-dojorna, se lite snabbare ut. Undertill är sulan klädd med Continental-gummi vilket ger slitstyrka och bättre grepp både på våt och torr mark. Häl till tå droppet ligger på tio millimeter.

Adidas anger vikten 8 ounces (227gram) för en herrko i storlek US9 och 6,6 ounces (187 gram) för en damsko i storlek US8. Ett pris i USA på 140US$ skvallrar om att skon inte kommer att vara helt gratis när den kommer till Sverige men jag måste ändå säga att jag är mer än sugen på att låta de här skorna ge mina nya favoriter Asics DS-GEL Racer en riktig match.

Vi återkommer så klart med mer information om denna heta doja i takt med att Adidas behagar avslöja fler detaljer.