Suunto inleder ett samarbete med Strava, det globala onlineforumet för träningsintresserade. Från den 28 april kan Suuntos Ambit-klockor användas tillsammans med Stravas webbtjänst och medlemmarna kan dela och jämföra sina GPS-spårade aktiviteter med vänner och bekanta. Medlemmarna kan dessutom köpa utvalda Suunto-produkter i Stravas webbutik.

För att fira samarbetet lanserar Suunto och Strava Suunto Sisu Challenge. Aktiviteten inspireras av det finska ordet "Sisu" som står för mod och uthållighet och uppmuntrar Strava-medlemmarna att tänja på sina gränser och springa 65 km mellan den 17 maj och 1 juni 2014.

Alla som genomför utmaningen inom 16 dagar får ett pulsbälte från Suunto plus tre månaders Premium-medlemskap på Strava när de köper Suuntos GPS-löparklocka Ambit2 R. Premium-medlemmar får detaljerade analysfunktioner, bland annat pulsanalys, och andra verktyg som hjälper dem att behålla motivationen, träna effektivt och ha kul.

-Samarbetet mellan Suunto och Strava har varit ett önskemål från Suunto-fansen och vi är glada över att kunna erbjuda löpnings- och cykelintresserade den här möjligheten, säger Janne Kallio, ansvarig för digital marknadsföring på Suunto. Den ger alla Suunto-ägare ett fantastiskt mervärde och ger Strava-medlemmarna tillgång till en mängd nya produktfunktioner. Jag ser redan fram emot att börja tävla med min Suunto Ambit2 i lokala Strava-grupper.

-Vi är glada över det här samarbetet med Suunto och hälsar deras användare välkomna till Strava och Suunto Sisu Challenge, säger David Lorsch, ansvarig för strategi och affärsutveckling på Strava. Suuntos klockor ger löpare och cyklister allt de behöver för att kunna dra maximal fördel av de unika motivationsverktyg som är tillgängliga för Strava Premium-medlemmar.

Suunto-klockornas kompatibilitet bygger på automatisk dataöverföring mellan Suuntos onlinesportforum Movescount.com och Strava. Alla löpnings- och cykeldata som registreras med en Suunto GPS-klocka överförs automatiskt till Strava från Movescount.com.

Läs mer om hur du kommer igång med Strava på Movescount.com/connect/strava. Med bara några få steg kan du se till att alla dina Moves synkroniseras automatiskt med både Movescount och Strava.