Fredrik Ölmqvist är journalist med inriktning på löpning. Om du någon gång bläddrat i exempelvis Runner’s World eller Utemagasinet så har du säkert stött på reportage eller pryltester av honom. Fredrik har under de senaste 15 åren genomför ett stort antal trail- och ultra trail-lopp, bland annat Ultra Trail du Mont-Blanc, Transalpine Run, Marathon des Sables, Jungle Marathon och Transrockies Run. Åtskilliga av dem flera gånger dessutom. Ingen vi vanliga dödliga håller jämna steg med alltså. Sedan ett par år tillbaka driver han också en egen rådgivnings- och löparcoachverksamhet med fokus på löpteknik och löpkänsla. Mer om Fredrik och hans verksamhet hittar du på hans blogg.

Trail-proffset Fredriks tips låter så här:

Arcteryx Incendo Jacket är den bästa löparjackan jag någonsin har testat. Tyget är tillräckligt slitstarkt för att klara riv från grenar. Jackan är lagom vindtät vilket gör den perfekt för löpning och samtidigt tillräckligt vattenavvisande för måttligt regn. Den är lätt och sitter väldigt bra och har tack vare tygets stretchegenskaper också bra rörelsefrihet. Meshpanelerna under armarna gör dessutom att den andas bra. Jag kan rekommendera jackan varmt och tycker att den är värd sina 999 kronor. För den som fördrar det så finns den även som hoody och väst.

Fredriks favoritjacka hittar du i Arc'teryx egen shop men också hos bland annat Addnature som dessvärre bara verkar ha den blå varianten.

Länkar