Sophia Sundberg är en 28-årig norrländska som 2009 flyttade ner till Stockholm från Umeå där hon under fem år studerat kost och idrottsmedicin. I dag driver hon sin egen verksamhet under namnet Sophias Kost- och Löparcoaching. Där hjälper hon personer att nå sina personliga mål inom kost och löpning.
Sophia har alltid älskat att springa långt och tog på allvar tag i löpningen 2011 då hon också gick med i Väsby IK. I mars 2012 tog hon sig över marathontröskeln och hittade kärleken i Ultralöpningen. Den 9 mars i år sprang Sophia 6-timmars i Skövde där hon blev totalsegrare med sina 77,623 km. Hon har också ett gäng andra tynga meriter, bland annat 100 km på 8:15, den tredje bästa tiden någonsin i Sverige som hon gjorde förra sommaren och ett banrekord på Lidingö Ultra (50 km), även det från förra året, på tiden 3:49, vilket innebar en sänkning av det tidigare rekordet med 21 minuter. Sophia som idag även tillhör landslaget springer EM i 100 km i Franska Belvés den 27 april i år. Hennes målsättning är att springa in på en tid under åtta timmar.

Sophias tips:

Jag är inte så mycket för prylar. Springer sällan med GPS-klocka då jag värderar känslan i löpningen mer. Däremot gillar jag inte att frysa och speciellt inte om hälsenorna och fötterna. Mitt bästa pryltips är därför damasker (gaiters) från Pearl iZUMi och runnerscorner.se. Skoöverdrag som passar året runt. Under vintern har de hållit mina hälsenor varma och snön borta ur skorna. Under våren och sommaren är de perfekta dagar då det regnar eller när man springer på grusvägar och i skogen. De är enkla att dra på och håller fantastiskt bra. Damaskerna är på även under tävlingar. Under ett ultralopp kan mycket hända och jag vill inte att mitt resultat ska påverkas av att jag får grus i skorna.

Som sagt fördelarna är många:

• Skyddar mot snö, regn och kyla
• Skyddar och värmer anklar och hälsenor
• Lätta att dra på
• Håller länge
• Går att använda året runt
• Otroligt bra passform
• Prisvärda (399 kronor)

Damaskerna finns att köpa hos Runners Corner.

Läs mer om mig och vad jag gör på min sajt.

Länkar