–Jag är ganska ny löpare och började springa på allvar först förra året. När vi gjorde testet på löpbandet visade det sig att jag springer mycket på utsidan av hälen vilket gör att jag behöver en mer dämpad sko än Gel-Lyte 33 II.

Ida fick testa två olika dämpade skor och valet föll till slut på Gel-Nimbus 14, Asics toppmodell i kategorin dämpade skor. Antagligen ett bra val eftersom Ida, som satsar på att göra en Svensk Klassiker under 2013, kommer att behöva nöta rätt många kilometrar under vår och sommar för att kunna göra bra ifrån sig på Lidingöloppet i september.

–Tidigare har jag sprungit i skor som jag gått in på nån sportkedja och köpt mest efter utseendet. Och jag måste säga att det är en enrom skillnad att få skorna utprovade på det här sättet. Jag testade även Gel-lyte 33 II men Nimbus kändes helt klart som en bättre sko för mitt steg och löpstil. Nu när jag har ett par vettiga skor funderar jag faktiskt också på att testa Asics running clinics för att få lite bra tips om hur jag ska träna på bästa sätt för att få fart på utvecklingen.

Ett enormt grattis till dig Ida. Vi önskar ett stort lycka till med både klassikern och löpträningen och ser fram emot att få publicera din fantastiska tid på Lidingöloppet i slutet av september ; )

Sist men inte minst kära läsare, glöm inte att hålla utkik på sajten och på vår Facebook-sida för snart kommer vi att köra nya tävlingar.

Länkar